Vaatwastablet in je wasmachine

Vaatwastablet in je wasmachine

Steeds meer zie je de viral video’s op TikTok voorbij komen! Iedereen die een vaatwastablet van de vaatwasser in zijn wasmachine stopt. Op het bekende platvorm TikTok zie je de video steeds vaker langskomen.

Vaatwastablet in je wasmachine

Op de video’s laat iedereen zien hoe goed het werkt! Je ziet hele wasmachines vol met bruin water. “Wat een vuil komt eruit!” zegt de ene erbij. “Dit had ik niet verwacht” zegt de andere.

Stinkende kleding

Last van stinkende kleding? Of gewoon geen zin om de machine schoon te maken? Dan is dit op de oplossing die je zoekt! Een Vaatwastablet in je wasmachine. Zie je het al voor je, je hebt je dekbed gewassen en ploft met je hoofd op je kussen. De heerlijke geur van wasverzachter komt steeds dichterbij, maar in plaats daarvan ruikt het naar natte hond…

Scheelt uren schoonmaken

De trommel en alles er onder is lastig schoon te krijgen, zeker met een natte lap, waarmee je alleen de binnenkant van de trommel schoonmaakt.

Reinigen op 90 graden

Het advies is om één keer per maand de wasmachine te reinigen. Dit klinkt misschien een beetje raar, omdat de wasmachine juist is om kleding schoon te maken. Draai dus ongeveer één keer per maand een was op 90 graden met daarin twee wasblokjes.

Doordat er ook een stofje in de blokjes zit die vet oplost krijg je ook minder vet in de machine, waardoor deze nog beter schoonmaakt. Vanaf nu maar mee beginnen dus!